Det är svårt att säga vem som är den bästa fotbollsspelaren genom tiderna, eftersom det har funnits många stora spelare i sportens historia. Några av de mest kända och uppskattade spelarna är Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Pelé.

Lionel Messi

Lionel Messi är en argentinsk professionell fotbollsspelare som allmänt anses vara en av de bästa spelarna i världen. Messi föddes 1987 i Rosario i Argentina och inledde sin professionella karriär i Barcelona 2004. Han är känd för sin snabbhet, skicklighet och tekniska förmåga, och han anses vara en av de bästa dribblarna i spelets historia.

Messi har vunnit FIFA Ballon d’Or (priset för världens bästa spelare) sex gånger, och han har också vunnit den europeiska guldskon (som tilldelas den bästa målskytten i europeisk klubbfotboll) sex gånger. Han har vunnit den spanska ligatiteln tio gånger med Barcelona och UEFA Champions League fyra gånger. Han har gjort över 700 mål under sin karriär och är klubbens främsta målskytt genom tiderna.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo är en portugisisk professionell fotbollsspelare som också anses vara en av de största genom tiderna. Ronaldo föddes 1985 i Funchal i Portugal och inledde sin professionella karriär i Sporting Lissabon 2002. Han är känd för sin snabbhet, styrka och målfarlighet och anses vara en av de bästa målskyttarna i sportens historia.

Ronaldo har vunnit FIFA Ballon d’Or fem gånger och han har även vunnit den europeiska guldskon fyra gånger. Han har vunnit den engelska Premier League-titeln fem gånger med Manchester United och den spanska ligatiteln två gånger med Real Madrid. Han har gjort över 700 mål under sin karriär och han är en av de bäst betalda och mest kända fotbollsspelarna i världen.

Pelé

Pelé är en brasiliansk före detta fotbollsspelare som också anses vara en av de största genom tiderna. Pelé föddes 1940 i Três Corações i Brasilien och inledde sin professionella karriär med Santos 1956. Han är känd för sin snabbhet, skicklighet och målfarlighet, och han anses vara en av de bästa avslutarna i sportens historia.

Pelé är den främsta målskytten genom tiderna i det brasilianska landslaget med 77 mål på 92 matcher. Han vann VM med Brasilien tre gånger och utsågs till turneringens bästa spelare två gånger. Han vann också många ligatitlar med Santos och utsågs tre gånger till årets sydamerikanska fotbollsspelare. Han blev invald i International Soccer Hall of Fame 1998.